Μήνυμα του Διευθυντή του Π.Μ.Σ. καθηγητή Γεωργίου Πιερράκου

Εκ μέρους των ακαδημαϊκών υπευθύνων και των διδασκόντων, σας καλωσορίζουμε στον ιστότοπο του ΠΜΣ «Διοίκηση και Διαχείριση Υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας» του ιστορικότερου τμήματος (1974)  στην Ανώτατη Εκπαίδευση στην Ελλάδα στο πεδίο των Οικονομικών και της Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Προστασίας.

Ένα Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα με σημαντική εξωστρέφεια, διεθνείς συνεργασίες και με προτυποποιημένες διαδικασίες λειτουργίας.

Το Όραμα του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών, αφορά στον Τομέα της Διοίκησης και Διαχείρισης Υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας με έμφαση στο Κοινωνικό Κράτος και την έννοια της Κοινωνικής Δικαιοσύνης. Ειδικότερα, ενστερνίζεται τις υπηρεσίες και τα μοντέλα αυτοβοήθειας που λειτουργούν συμπληρωματικά και εναλλακτικά του παραδοσιακού συστήματος. Απαντώντας στις προκλήσεις των καιρών και του μεταβαλλόμενου περιβάλλοντος για παροχή υπηρεσιών με κέντρο τον Άνθρωπο στις διαστάσεις της ατομικής, κοινωνικής και ψυχικής υγείας, επιδιώκει να δημιουργήσει  – μέσω ενός πρωτοποριακού γνωσιακού εκπαιδευτικού μοντέλου και μαθησιακών τεχνικών – το κατάλληλο εξειδικευμένο Ανθρώπινο Κεφάλαιο που θα δραστηριοποιείται σε πολυδιάστατες ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής φροντίδας, αξιοποιώντας τις αρχές Διοίκησης και αποδοτικής Διαχείρισης.

Ο Απόφοιτος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος, με το τέλος του σπουδών του, θα έχει αποκτήσει δεξιότητες και ενδυναμωμένο χαρακτήρα, ώστε, να είναι ικανός να πετύχει τη βιωσιμότητα, την αποδοτικότητα, τη δυναμική ανάπτυξής του και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής φροντίδας με έμφαση στην  υποστήριξη της Πολιτικής, της Στρατηγικής και του Σχεδιασμού Συστήματος, Οργάνωσης και λήψης αποφάσεων και δημιουργίας Κουλτούρας Οργανισμού, Διασφάλισης Ποιότητας και Ικανοποίησης χρηστών καθώς και Διαχείρισης Συστημάτων Κλινικών Πληροφοριών. Με αυτόν τον τρόπο, γίνεται πιο αποδοτικός στην εργασία του – αφού επιτυγχάνονται και οι στόχοι των Συστημάτων Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας  για υγεία και ευεξία στην κοινωνία και τους πολίτες – και  καθίσταται  ιδιαίτερα ανταγωνιστικός στην αγορά εργασίας.

Ελπίζουμε, ότι η ηλεκτρονική σας περιήγηση στον ενημερωτικό αυτόν οδηγό και οι προσφερόμενες πληροφορίες, θα σας βοηθήσουν να κάνετε τη βέλτιστη επιλογή για την ακαδημαϊκή και επαγγελματική σας ανέλιξη.

Καθηγητής Γεώργιος Πιερράκος

Διευθυντής ΠΜΣ