2009: 21ο Εθνικό Συνέδριο της Ε.Ε.Ε.Ε.

2009: 21ο Εθνικό Συνέδριο της Ε.Ε.Ε.Ε.

Δελτίο Τύπου

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 28 & 29 Μαϊου 2009 στο Ξενοδοχείο Park στην Αθήνα το «21ο Εθνικό Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρίας Επιχειρησιακών Ερευνών» με θέμα «Λήψη Αποφάσεων στα Συστήματα Υγείας» το οποίο συνδιοργανώθηκε με το ΤΕΙ Αθήνας.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν 130 σύνεδροι και παρουσιάσθηκαν 95 εργασίες. Τα θέματα του Συνεδρίου εστιάσθηκαν κυρίως σε ζητήματα αποδοτικότητας των δημοσίων νοσοκομείων, αξιολόγησης και διαχείρισης των υπηρεσιών υγείας, μέτρησης της ικανοποίησης των ασθενών και αξιοποίησης των πληροφοριακών συστημάτων και της τεχνολογίας στην υγεία.

Το 21ο Συνέδριο δημιούργησε τις βάσεις μιάς συστηματικής καταγραφής των προβλημάτων που ανακύπτουν στο χώρο της υγείας στην Ελλάδα και της επιστημονικής προσέγγισης και επίλυσής τους με τη χρήση της μεθοδολογίας της Επιχειρησιακής Έρευνας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Οι προσεγγίσεις αυτές παρουσιάζονται στα πρακτικά του Συνεδρίου, τα οποία αποτελούνται από 2 τόμους στους οποίους έχουν επιλεγεί με το σύστημα κριτών 63 εργασίες του Συνεδρίου. Οι δύο τόμοι των πρακτικών έχουν καταχωρηθεί στη βιβλιοθήκη του Τ.Ε.Ι. Αθήνας.